Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

50 organisaties maken kennis met ‘Huis van het kind regio Mol’

Gepubliceerd op  ma 17 dec 2018
Op dinsdag 11 december maakten 50 welzijnsorganisaties kennis met Huis van het Kind regio Mol tijdens een netwerkmoment. De aanwezigen namen deel aan workshops over één de vele thema’s waarmee het Huis van het kind aan de slag gaat. Daarnaast maakten de organisaties ook kennis met elkaar.

 

De bedoeling van het netwerkmoment was om elkaar te leren kennen en eventuele samenwerkingsverbanden vast te leggen naar de toekomst toe. Daarnaast schreven de aanwezigen in voor workshops waarin partnerorganisaties hun expertise deelden. Er werd gewerkt rond armoede, zindelijkheid, echtscheidingen, hulpverlening en het Groeipakket.

Meer info over o.a. Trefplaats Kempen, het Groeipakket en de sessie rond zindelijkheid kan je onderaan vinden als bijlage.

 

Huis van het kind regio Mol

Elke dag zetten verschillende overheden, vrije beroepen, middenveldorganisaties, vrijwilligers en burgers zich in voor (aanstaande) gezinnen met kinderen en jongeren. Bij vragen over opvoeding, gezondheid en psychosociale ondersteuning is het zowel voor gezinnen als voor professionelen moeilijk om in de veelheid van organisaties hun weg te vinden. De oprichting van het Huis voor het Kind biedt hiervoor een oplossing.

 

Huis van het Kind Balen, Dessel, Mol en Retie heeft als doel:

  • Samenwerkingsverbanden tussen alle actoren en organisaties uit te werken en hun aanbod onder één gemeenschappelijk label bekend te maken om gezinnen optimaal te ondersteunen.
  • De rollen en verantwoordelijkheden tussen de betrokken partners ten volle te benutten en op elkaar af te stemmen.
  • Een plaats te creëren waar gezinnen terecht kunnen met vragen over opvoeden, gezondheid en psychosociaal welzijn.

 

Meer info: Huis van het kind regio Mol, Dagmar Gooris, 014 33 15 81, dagmar.gooris@gemeentemol.be