Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Stop het Coronavirus & verspreid het filmpje van Stinus en Bart

Gepubliceerd op  vr 03 apr 2020

In een ludiek filmpje wrijven Mollenaars Stinus en Bart het er nog eens goed in bij onze jongeren: ook zij zijn belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door de maatregelen op een humoristische manier te benaderen, hoopt het gemeentebestuur de jongeren te bereiken en aan te spreken.

Voor de verspreiding van het filmpje doen we beroep op onze scholen, jeugdverenigingen, sportclubs, jeugdhuis Tydeeh,.. en op jou! Ken jij jongen mensen in je omgeving, ben je jeugdtrainer, monitor, leider in een jeugdverenigingen,…? Help ons mee en laat het filmpje viraal gaan!

Je kan het filmpje hier downloaden (YouTube, Facebook en Wetransfer). Je vindt het ook terug op de facebookpagina van het gemeentebestuur, de jeugddienst en het Huis van het Kind, op de Instagram account van de jeugddienst,…

Opvolgen maatregelen

We willen onze jongeren met dit filmpje op een ludieke manier sensibiliseren om geen fysiek contact te hebben met elkaar, niet in groep af te spreken en afstand te houden als ze buiten komen. Jeugdhuis Tydeeh verspreidt bijkomend ook originele tekeningen die jongeren aan de afspraken herinneren.

Inschakelen sportclubs, jeugdverenigingen en scholen

Om dit filmpje te verspreiden, spreken we partners, sportclubs, jeugdverenigingen, jeughuis Tydeeh en scholen aan. Via hun trainers, begeleiders, monitoren, leerkrachten,… willen we de boodschap rechtstreeks bij onze jongeren krijgen. Hun hulp is cruciaal omdat we jongeren niet rechtstreeks bereiken in onze eigen kanalen.

Meer info: jeugd en sport, 014 33 05 10, jeugddienst@gemeentemol.be