Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Actie Min Mol

Actie Mensen In Nood - Mol is een groep van 33 vrijwilligers die Actie voert voor Mensen In Nood, ongeacht welk hun geloof, kleur, of politieke overtuiging is. Wij zijn solidair met mensen die het moeten stellen met een leefloon, budgetbeheer of die gebukt gaan onder collectieve schuldbemiddeling. Ook voor mensen die uitgeprocedeerd zijn en geen enkele vorm van inkomen meer hebben trachten we er te zijn en mee op pad te gaan om oplossingen te zoeken. 

Actie MIN is best te vergelijken met de spoeddienst in het ziekenhuis. De mensen die totaal verdwaald zijn in de mallemolen van het leven en zich even niet alleen meer kunnen redden zijn bij ons welkom voor hulp. Na de eerste zorgen gaan we samen met hen bekijken wat de volgende stappen kunnen zijn naar het herstel van hun situatie. Dan gaan we kijken met andere organisaties zoals de 4e Wereldwerking, het OCMW, of andere mogelijkheden om uit het dal te geraken.

Activiteiten

- actief in de regio Mol, Balen, Dessel en Retie

- voedselbedeling waar mensen terecht kunnen die zelf geen of onvoldoende middelen hebben om voor zichzelf of hun gezin gezonde en waardige voeding aan te schaffen.

-  tweemaal per week broodbedeling.

tweemaandelijks kledingbedeling 

- Kind en Jeugdzorg - deelgroep die zich inzet voor de meest kwetsbare.