Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Handige websites over gezondheid en opvoeden

Algemene info over Corona: info-coronavirus.be/nl of bellen op 0800 14 689

Andere algemene, nuttige websites

GEZONDHEID

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Dit kan verschillende vormen aannemen: slapeloosheid, depressie, zelfmoordgedachten, psychose, … Daarnaast geeft één op vier mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen.

Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe in Vlaanderen. Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. Het is dan ook belangrijk dat we alert zijn voor signalen die aantonen dat het mogelijks niet goed gaat met iemand. Het is nog niet te laat, maar het is wel 4 voor 12.

OPVOEDEN

biedt informatie aan ouders die hun kinderen (2-18 jaar) gezond willen opvoeden.

een website van EXPOO en Kind en Gezin, samen met een netwerk van experten. Je vindt er betrouwbare info over opvoeden en opgroeien.

Ouders met vragen over de opvoeding van kinderen, kunnen bij ZITDAZO terecht voor opvoedingstips.

Goedgezind.be is een platform van en door de Gezinsbond. Om mama’s, papa’s, oma’s en opa’s nog beter te kunnen informeren en adviseren. Goedgezind.be combineert leuke nieuwtjes over gezin en opvoeding met de standpunten van een studiedienst, advies van de juristen, leuke activiteiten en tips van experts!

Kind en Gezin wil, samen met zijn partners, voor elk kind, waar en hoe het ook geboren is of opgroeit, zo veel mogelijk kansen creëren.

Een website die ouders van kinderen met een beperking verbindt.

Kreeg je zelf de diagnose en zit je met vragen of bots je op moeilijkheden?
Heb je opvoedingsvragen rondom je kind met autisme?
Wil je graag kwijt wat je moeilijk valt in de relatie met je kind, partner, broer of zus met autisme?

Je kan Lumi bellen, chatten of mailen met al jouw vragen of verhalen over gender en seksuele voorkeur. Dat is helemaal gratis en anoniem.

‘Blijf in uw kot’ is de boodschap, maar dat kan voor velen ook snel eenzaam worden. Daarom opent Teleblok vanaf 17 maart tijdelijk de chatlijnen tussen 18u en 23u. Teleblok biedt een luisterend oor als je even je zorgen, stress of eenzaamheid wil delen met iemand, anoniem. De chatlijn is open voor iedereen, niet enkel voor studenten.