Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Antennepunt Huis van het Kind Dessel opent de deuren

Gepubliceerd op  ma 15 mrt 2021

Op donderdag 11 maart werd het Antennepunt Huis van het Kind Dessel officieel geopend. Een bescheiden opening omwille van de geldende COVID-19 maatregelen. De grote receptie met toeters en bellen maakte plaats voor een leuk filmpje. Dit filmpje kan je hier bekijken of via de link onderaan deze pagina of via www.dessel.be/antennepunt

Het Huis van het Kind was tot voor kort voornamelijk een samenwerking tussen verschillende organisaties in Balen, Dessel, Mol en Retie die werken met (toekomstige) ouders en met gezinnen met kinderen tot en met 24 jaar.


Op het fysiek Huis van het Kind in Mol is het nog een tijdje wachten. Dit hield het Huis van het Kind echter niet tegen om in de andere gemeenten al voorzichtig te starten met de oprichting van Antennepunten. Via deze Antennepunten bieden we mensen uit de eigen gemeente dezelfde kwalitatieve hulpverlening aan als weldra in het fysiek Huis van het Kind in Mol.
Ook na de opening van het fysiek Huis van het Kind, blijven de Antennepunten actief.
Dessel is de eerste gemeente om een Antennepunt op te richten.

Wie?
Al meer dan 11 jaar heeft Dessel een sleutelfiguur opvoedingsondersteuning, Lore Vleugels, die de Desselse inwoner bijstaat met opvoedingsadviezen en tips. Lore zal het Antennepunt Huis van het Kind in Dessel bemannen.

Wat?
(Groot)Ouders, andere opvoedingsverantwoordelijken en hulp- of dienstverleners kunnen bij het Antennepunt terecht om antwoorden te vinden op allerlei grote en kleine vragen over opvoeden en grootbrengen, ontwikkeling en gezondheid maar ook over financiële ondersteuning voor gezinnen met kinderen.

Waar?
Het Antennepunt Huis van het Kind Dessel kreeg een spreekkamer in Sociaal Huis ‘De Pastorij’ waar kindvriendelijkheid centraal staat. Het moet een plaats zijn waar ouders en hun kinderen zich goed voelen en graag naartoe komen, waar er de mogelijkheid is voor ouders om hun verhaal te doen en hun kinderen gelijktijdig kunnen spelen.

Naast de mogelijkheid tot gesprek in het Sociaal Huis, zijn er elke eerste en derde donderdag van de maand zitmomenten in IBO Dessel.

Wanneer het Peuterspeelpunt van start gaat, zal het Huis van het Kind Dessel ook daar aanwezig zijn.
Al deze zitmomenten geven ouders de kans om ook buiten het Sociaal Huis een opvoedingsvraag te stellen.

Meer info

Lore Vleugels
Huis van het Kind Dessel

Tel. 014 38 90 39

E-mail: huisvanhetkind@dessel.be

Sociaal Huis: Op afspraak.
IBO Speelplaneet: Elke eerste donderdag van de maand van 16u-17u.
IBO Hummelhoek: Elke derde donderdag van de maand van 16u-17u.