Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Antennepunt Huis van het Kind opent de deuren in Retie

Gepubliceerd op  vr 23 apr 2021
Op vrijdag 23 april ‘21 opent het Antennepunt Huis van het Kind Retie officieel. Geen grootse, feestelijke opening uiteraard omwille van de coronabeperkingen, maar niettemin een enthousiast startschot van een mooi en nieuw initiatief. Wij gingen eens langs bij de organisatoren.
Dagmar (coördinator Huis van het Kind):

“Het Huis van het Kind was tot voor kort voornamelijk een samenwerking tussen verschillende organisaties in Balen, Dessel, Mol en Retie die werken met (toekomstige) ouders en met gezinnen met kinderen tot en met 24 jaar.
Op termijn is het de bedoeling om in Mol een fysiek Huis van het Kind op te richten. Hierop is het dus nog even wachten. Maar dit hield ons niet tegen om al initiatieven in de andere gemeenten te nemen. Dit o.a. door het oprichten van Antennepunten. Via deze Antennepunten bieden we mensen uit de eigen gemeente dezelfde kwalitatieve hulpverlening als weldra in het fysiek Huis van het Kind in Mol.
Ook na de opening van het fysiek Huis van het Kind, blijven deze Antennepunten actief”.

Wat houdt het antennepunt precies in?

“(Groot)Ouders, andere opvoedingsverantwoordelijken en hulp- of dienstverleners kunnen bij het Antennepunt terecht om antwoorden te vinden op allerlei grote en kleine vragen over opvoeden en grootbrengen, ontwikkeling en gezondheid maar ook over financiële ondersteuning voor gezinnen met kinderen.”

Wanneer kunnen mensen hier terecht?

Hilde Maes (Sociaal Huis Retie, sleutelfiguur opvoedingsondersteuning):

“Het Antennepunt Huis van het Kind Retie wordt vanaf 23 april tweewekelijks op vrijdagvoormiddag georganiseerd bij KIKOEN in de Kerkhofstraat. Het moet een plaats zijn waar ouders en hun kinderen zich goed voelen en graag naartoe komen, waar er de mogelijkheid is voor ouders om hun verhaal te doen en hun kinderen gelijktijdig kunnen spelen. Omwille van de huidige coronamaatregelen maak je voorlopig nog wel een afspraak voor een bezoekje aan het Antennepunt.
Lukt het niet om langs te komen in het Antennepunt, maar zit je wel met een prangende vraag over de opvoeding van je kind(eren)? Dan kan je ook op afspraak steeds bij mij terecht voor een goed gesprek.”

Dagmar (coördinator Huis van het Kind): “Hierbij verwijs ik ook nog graag naar de website www.huisvanhetkindregiomol.be. Deze website laat je weten waar je terecht kan met je vragen, omdat het - in de wirwar van allerlei organisaties - soms moeilijk is om de juiste weg te vinden naar hulp en ondersteuning. Bovendien vind je er ook heel wat relevante nieuwsberichten, boeiende activiteiten en een overzicht van alle partners waarmee Huis van het Kind samenwerkt. Zeker een virtueel bezoekje waard!”

Meer info:

Hilde Maes, sleutelfiguur opvoedingsondersteuning
Huis van het Kind Retie
T 014 38 95 30 of 0800 35 442 (gratis)
huisvanhetkind@retie.be

Antennepunt Retie:

KIKOEN, Kerkhofstraat 41, Retie
Openingstijden: tweewekelijks op vrijdagvoormiddag - overzicht op www.retie.be/antennepunt