Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Lezing Jürgen Peeters: stress bij kinderen

 
Net als volwassenen ervaren ook kinderen en jongeren stress uit allerlei bronnen: levensgebeurtenissen, sociale verwachtingen, overprikkeling door tv, computer, verkeer... . En het afgelopen jaar werden die vaardigheden om met stress om te gaan behoorlijk op de proef gesteld. Gedachten kunnen ons lichaam in dezelfde staat van paraatheid te brengen alsof er echt fysiek gevaar is: niet de wolf ...
Net als volwassenen ervaren ook kinderen en jongeren stress uit allerlei bronnen: levensgebeurtenissen, sociale verwachtingen, overprikkeling door tv, computer, verkeer... . En het afgelopen jaar werden die vaardigheden om met stress om te gaan behoorlijk op de proef gesteld.

Gedachten kunnen ons lichaam in dezelfde staat van paraatheid te brengen alsof er echt fysiek gevaar is: niet de wolf op zich, maar de gedachte dat hij uit het bos zou kunnen komen zorgt voor stress.

Tijdens deze lezing laat Jürgen Peeters je door de ogen van een kind kijken en zet hij je aan het denken en voelen rond de omgang met kinderen die stress ervaren. Zo leer je beter begrijpen hoe het stress-systeem werkt en hoe je de veerkracht van een kind kan aanspreken.
 
Jürgen Peeters is leraar, auteur en psychotherapeut en werkt al vele jaren rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Pasklare antwoorden geeft hij niet, wel heel wat stof en materiaal om zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Onder voorbehoud gaat de lezing door in Scholeke Brasel. Als dit niet haalbaar is, kan je de lezing thuis online volgen.

Wanneer

  • do 12 november 2020
    van 20 tot 22 uur

Waar

Scholeke Brasel (Dessel)
Sportpark 2, 2480 Dessel