Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Weerbaarheidstraining 12 -18 jaar MOL

Kom op voor jezelf! Zomervakantie 2022

Een weerbaarheidstraining, wat is dat?


Een open aanbod voor kinderen en jongeren van 6 –18 jaar rond het thema weerbaarheid. Het doel is individuen en de groep te versterken en zichzelf te leren op een maatschappelijk aanvaardbare manier weerbaar te maken. We gaan op een actieve manier aan de slag. We bieden ervaringen aan en oefenen samen, met daarbij de nodige reflectie. Een training bestaat uit een 20-tal uren vorming, verspreid over verschillende sessies.


Kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen onder invloed van groepsdruk, wegstuiven met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, aangeven dat ze niet klaar zijn voor de overgang van lagere school naar het middelbaar onderwijs, niet weten waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, enz.
Jongeren helpen zicht krijgen op hun manieren van reageren, meer zelfkennis te verkrijgen, doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken, voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zichtbaarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

Er zijn nog andere weerbaarheidstrainingen in de herfstvakantie 2021, krokus, paas- en zomervakantie 2022 in Balen, Dessel en Mol voor - en + 12 jaar! Check de brochure onderaan!

INSCHRIJVEN

https://www.gemeentemol.be/inschrijven-weerbaarheidstrainingen-huisvanhetkind 

ALGEMENE INFO

Stuur een mailtje naar huisvanhetkind@gemeentemol.be 

Wanneer

  • ma 22 augustus 2022
    van 10 tot 16 uur
  • di 23 augustus 2022
    van 10 tot 16 uur
  • wo 24 augustus 2022
    van 10 tot 16 uur

Waar

Jeugdhuis Tydeeh
Rivierstraat 8, 2400 Mol