Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Zelfsturing bij opvoeding

"Kinderen zijn geen puppy's"

 

Wat hebben ze van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen?

Welke factoren kunnen hen daarbij helpen of belemmeren in hun ontwikkeling?

Hoe kunnen we richtinggevende autoriteit zijn, zonder autoritair te zijn?

Wat als we, voorbij de kortetermijngedragscontrole, focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons eigen onvermogen benutten als kans om zelf te groeien?

Wil je ook met meer plezier samen met je kinderen onderweg zijn en echt bijdragen aan hun vermogen zichzelf te sturen in een complexer wordende wereld?

Ontdek hoe je het evenwicht kan bewaren tussen discipline en een goede relatie met je kinderen. Zo draag je bij aan de samenleving van morgen, die meer horizontaal georganiseerd zal zijn en waarin zelfbewustzijn, afstemming, inleving en dialoog steeds belangrijker worden.

Jurgen Peeters, de spreker, heeft ervaring als leraar en is nu psychotherapeut en bemiddelaar. Hij verdiepte zich in familiesystemen, organisatiedynamiek en leiderschap. In 2009 werd hij de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor. Hij adviseert ouders en geeft al bijna jaar trainingen, lezingen en supervisie in de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg. Hij beschouwt zijn drie kinderen als zijn belangrijkste leraren.

 

Datum: 16/01/2019 om 20u

Plaats: Ecocentrum De Goren : Postelsesteenweg 71, 2400 Mol

Inkom: 5 euro

Inschrijven voor 12/01/2019 via info@transitieMolenBalen.be

 

Wanneer

  • wo 16 januari 2019
    van 20 tot 22 uur

Waar

Ecocentrum De Goren
Postelsesteenweg 71, 2400 Mol