Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Lezing Pubers Opvoeden

Vind je het best lastig dat je lieve zoon of dochter een opstandige puber geworden is die elke dag weer jouw woorden en gezag in vraag stelt?
 
Niemand stelt de wet en het gezag meer in vraag dan pubers. Opgejaagd door gierende hormonen schieten hun lichaam, emoties en gedachten alle kanten op. Ze maken zich los van ouders en tegelijk hebben ze zoveel houvast nodig. In dat soms moeizame over en weer gaan, dienen ze uiteindelijk houvast in zichzelf te ontwikkelen. De machtsmiddelen die nogal eens gebruikt worden bij jonge kinderen om hun gedrag onder controle te krijgen, zoals straffen en belonen, verliezen hun greep. De kleuter die je tien jaar geleden in de hoek zette, draait nu de rollen om. Meer dan eens voelen we ons door pubers in de hoek gezet.
 
Jürgen Peeters, auteur van ‘Kinderen zijn geen puppy’s – De kracht van zelfsturing in opvoeding’, reikt tijdens deze avondlezing ideeën en materiaal aan om een richtinggevende autoriteit te worden voor kinderen in misschien wel de turbulentste fase van hun leven.
 

De voorbije 20 jaar heeft Jürgen zich intens toegelegd op het doorgronden van menselijke relaties, teamprocessen, organisatiedynamiek en leiderschap. Hij heeft in diverse sectoren – in binnen en buitenland – ervaring kunnen opdoen. Doorheen een veelheid aan opleidingen ontwikkelde hij didactische, therapeutische, coachende en bemiddelende vaardigheden. In zijn werk is hij eerder gefocust op mogelijkheden dan op beperkingen. Hij begeleidt mensen in het vinden van de juiste plek en het optimaal benutten van hun potentieel.

 
 
Deze lezing is onderdeel van een reeks ‘DUURZAAM OPVOEDEN’ van 't Veldt, waarin ook nog de lezing over talenten en mediawijsheid thuishoren. Je ontvangt een prijsvermindering als je inschrijft voor de drie lezingen. In dat geval betaal je slechts 90€ voor 3 avonden. Schrijf je in voor 2 lezingen, betaal je 65€.

Wanneer

  • wo 30 januari 2019
    van 19.30 tot 21.30 uur

Prijs

€ 35,00
Deze lezing is onderdeel van een reeks ‘DUURZAAM OPVOEDEN’ van 't Veldt, waarin ook nog de lezing over talenten en mediawijsheid thuishoren. Je ontvangt een prijsvermindering als je inschrijft voor de drie lezingen. In dat geval betaal je slechts 90€ voor 3 avonden. Schrijf je in voor 2 lezingen, betaal je 65€.

Waar

't Veldt
Veldenstraat 10/1, 2470 Retie