Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Gezocht: Vrijwilligers Consultatiebureaus

Gepubliceerd op  do 02 apr 2020

De Voorzorg – Locatie: Mol

Omdat het tijdig vaccineren van (jonge) kinderen essentieel is voor het welzijn van het kind maar ook voor de volksgezondheid, starten de consultatiebureaus opnieuw op met een minimale, fysieke dienstverlening.

Je kan je enkel inzetten als vrijwilliger als je zelf gezond bent en niet tot een risicogroep behoort (diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, personen met een verzwakt immuunsysteem, chronische ziekte). Ook indien je zorgt voor of samen leeft met iemand die tot een risicogroep adviseren we om geen vrijwilligerswerk te verrichten. Bovendien moet je jonger dan 65 zijn.

Zie je graag jonge kindjes en ben je nauwkeurig en sociaal?

Wil je ons in tijden van Corona enkele uren per week ondersteunen?

Je onthaalt de ouders en kinderen met een woordje uitleg en helpt bij de administratie en het ontsmetten van de ruimte. Je zorgt er voornamelijk voor dat de afspraken bij de dokter en de verpleegkundige vlot verlopen.

Interesse?

Contacteer Céline op het nummer 014 40 92 83 of via vrijwilligers.304@devoorzorg.be.

Kind en Preventie – Locatie: Mol, Balen en Retie

Op 1 april zal Kind en Gezin de consultatiebureaus heropenen. In het kader van de volksgezondheid is het essentieel dat jonge kinderen de nodige vaccinaties krijgen.

Hiervoor zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers, voornamelijk voor het bewaken van de social distancing maatregelen, het slechts toelaten van één ouder en kind en het opvolgen van hygiënische maatregelen.

Omdat veel van onze vrijwilligers deel uitmaken van de risicogroep zijn we opzoek naar nieuwe (tijdelijke) vrijwilligers tussen 18 en 65 jaar.

Zit jij tijdelijk werkloos thuis?

Zijn jouw lessen geschrapt?

Wil jij jouw steentje bijdragen?

Of ken jij zo iemand?

Stuur jouw contactgegevens en de gemeenten waarin je een engagement kan opnemen door naar info@kindenpreventie.be. Ook als je meer informatie wil kan je op dit adres terecht.