Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Koning Boudewijnstichting lanceert oproep

Gepubliceerd op  do 26 mrt 2020

 

Na aandachtig geluisterd te hebben naar de behoeftes op het terrein heeft de Koning Boudewijnstichting beslist om, via een verkorte en lichte procedure, zo snel mogelijk middelen ter beschikking te stellen van armoede en dak- en thuislozen organisaties. Zo kan het kwetsbare doelpubliek waarmee ze werken, en dat zwaar getroffen wordt door de COVID-19 crisis, verder geholpen worden.

Organisaties kunnen een forfaitaire steun aanvragen van 10.000 euro. De urgentieoproep wordt met onmiddellijke ingang gelanceerd. De selectieprocedure die gehanteerd wordt is flexibel: dossiers zullen op regelmatige basis gescreend worden in de komende weken, met als doelstelling zo snel mogelijk in te kunnen spelen op de behoeftes op het terrein.

De oproep is er voor gevestigde, niet-commerciële organisaties actief in Vlaanderen, Brussel en Wallonië die in contact staan met personen in armoede, onder wie dak- en thuislozen. En dan met name voor organisaties die acuut onder druk komen in deze COVID- 19 crisissituatie.

Meer info op hun website: https://www.kbs-frb.be/nl/Activities/Calls/2020/2020_03_20_CF