Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Laat je tanden zien!

Gepubliceerd op  wo 11 mrt 2020
Een nieuw project rond tand- en mondzorg in het bestrijden van gezondheidsongelijkheid.

Lokale besturen nemen almaar meer initiatieven om de gezondheid en het welzijn van hun burgers te versterken. In de praktijk blijken kwetsbare groepen moeilijk te bereiken. Met middelen van de Vlaamse overheid lanceerde VVSG een projectsubsidie. Steden en gemeenten kunnen deze middelen gebruiken om een netwerk van partners op te richten en innovatieve preventiemethodieken uit te proberen.

We zijn blij om te melden dat de Kempense eerstelijnszone Baldemore geselecteerd is als een van de acht innovatieve projecten die aan de slag mogen gaan.

Het komende 1,5 jaar zetten we in op mondzorg. Kwetsbare gezinnen stellen een bezoek aan de tandarts vaak uit ten gevolge van allerlei factoren zoals mobiliteit, taal, cultuurverschillen, financiële en psychische moeilijkheden. Met een integrale werkwijze worden sensibilisering, screening, doorverwijzing, begeleiding en betaalbaarheid samen georganiseerd.

Kwetsbare gezinnen kunnen rekenen op begeleiding van een gezins- of mondzorgcoach.

Partners zijn o.a. Kind en Gezin, CLB, de partners van het Huis van het Kind, UCLL Leuven – Limburg, tandartsen, en armoedeverenigingen.

Meer info te verkrijgen bij Marie Kerkhofs, 014/33.16.19, marie.kerkhofs@gemeentemol.be