Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

NIEUW! Lokaal Loket Kinderopvang

Gepubliceerd op  do 30 jun 2022
Huis van het Kind Baldemore lanceert het lokaal loket kinderopvang, een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven van Balen, Mol, Dessel en Retie gebundeld zijn. Zo kunnen toekomstige ouders met enkele klikken aanmelden voor opvang in de regio.
Via de website opvang.vlaanderen zorgt het loket voor een platform waarop alle opvanginitiatieven van de regio gebundeld zijn. Hier kunnen toekomstige ouders een persoonlijk profiel aanmaken waarmee ze hun aanvraag indienen en nadien ook verder opvolgen. Om dit vieren, lanceert Huis van het Kind Baldemore een actie met maar liefst 1.500 badeendjes. De badeend is immers de mascotte van de website. Dus verwacht je een kindje en heb je opvang nodig? Surf dan snel naar opvang.vlaanderen!

Badeenden

Voor de lancering van het digitaal lokaal loket kinderopvang verspreidt het Huis van het Kind Baldemore 1.500 badeendjes met informatieve flyers aan tal van partners waaronder de consultatiebureaus van Kind en Gezin, huisartsen, vroedvrouwen, gynaecologen,… Zij komen tenslotte vaak in contact met toekomstige ouders en kunnen hen dus correct informeren. Mascotte Ducky ging mee op pad om de badeenden te verspreiden. Zijn dolle avontuur kan je hier bekijken: Ducky on the road 

Aanvulling op bestaande aanbod

Huis van het Kind Baldemore had al een lokaal loket kinderopvang, maar zet met het nieuwe platform een grote stap vooruit. Aanmelden is eenvoudiger én ouders krijgen meteen een overzicht van alle opvangmogelijkheden in hun buurt. Het lokaal loket kinderopvang blijft bovendien bereikbaar voor iedereen met vragen of voor wie niet digitaal kan aanmelden. Je bereikt het loket via 0471 61 53 18 of loketkinderopvang@gemeentemol.be.

Opvangnoden in kaart

De digitale aanmeldingen via opvang.vlaanderen zorgen voor een duidelijk beeld van de opvangnoden bij jonge ouders. Dit geeft Huis van het Kind Baldemore handvaten om eventuele tekorten aan te kaarten en hiervoor via het Agentschap Opgroeien bijkomende subsidies aan te vragen.

Meer info: lokaal loket kinderopvang, 0471 61 53 18, loketkinderopvang@gemeentemol.be.