Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Wist je datje van de week: napoetsen

Gepubliceerd op  ma 24 aug 2020
Tandenpoetsen, het vraagt toch wat handigheid. Daarom is het belangrijk dat je kind het goed en van kleins af aan leert. Wist je dat je de tanden van je kind best napoetst tot de leeftijd van 10 jaar?

Tandenpoetsen, het vraagt toch wat handigheid. Daarom is het belangrijk dat je kind het goed en van kleins af aan leert. En wie kan thuis beter helpen dan jij als ouder? Misschien kunnen wij wat tips geven die het tandenpoetsen met je kind wat makkelijker maken!

Laat je kind eerst zelf poetsen en poets mee zodat je het goede voorbeeld kan geven. Zo krijgt hij/zij het echte ‘tandenborstelgevoel’.

Wist je dat je de tanden van je kind best napoetst tot de leeftijd van 10 jaar? Tot die leeftijd heeft je kind nog niet de motorische vaardigheden om volledig zelfstandig te poetsen.

Laat je kind het napoetsen moeilijk toe? Misschien helpt onze poetskalender. Elke dag van de week kan je kind een zonnetje en een maantje kleuren als hij/zij de tanden goed heeft gepoetst. Je vindt onze kalender terug in het postpakket of op https://gezondemond.be/wp-content/uploads/Poetskaart-Cas-en-Kato.pdf.

Veel succes!