Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Week van de Opvoeding

Gepubliceerd op  do 21 feb 2019

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Zoals elk jaar kozen we een maatschappelijk relevant thema dat 'goesting' doet krijgen om je tanden in te zetten. 

Dit jaar werd het: 'Opvoeden, dat doen we samen'

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrijetijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe minder muurtjes je als gezin ervaart om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker je in jouw schoenen staat bij het opvoeden. 
Een Week van de Opvoeding waarin we het hebben over het netwerk van organisaties en diensten die jou als gezin ondersteunen op alle domeinen. Want samen sta je sterker. Zo wordt het makkelijker om als ouder je batterijen op te laden en je energieniveau op te krikken. 

In Mol verspreiden we het kinder - ouder - onsje via de lagere scholen. Het is bedoeld voor kinderen van de eerste graad en hun ouders en we vragen om tijdens de week van de opvoeding meer tijd voor elkaar te maken en in te zetten op een kwalitatief momentje samen!

Op woensdagnamiddag 22 mei organiseren we de Dag van de Opvoeding op het Zilvermeer. Die namiddag kan je vanaf 13u terecht in het Zilvermeer voor tal van infostanden, workshops en interactieve spelletjes rond de speeltuin. We nodigen je uit om samen met je gezin af te komen en je onder te dompelen in een leuke namiddag!