Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

VRIJUIT

VRIJUIT (vroeger Fonds vrijetijdsparticipatie) maakt deelname aan culturele-, jeugd- en sportactiviteiten meer betaalbaar voor mensen met een beperkt budget. Het wil helpen over de financiële drempel te stappen door tussenkomsten in prijzen van activiteiten aan te bieden.

VRIJUIT biedt een vast aanbod aan activiteiten aan zoals het bezoeken van enkele musea, festivals, theatervoorstellingen en nog veel meer. Daarnaast kunnen ze ook tussenkomen in zelfgekozen activiteiten. Hier betalen ze een deel van je kosten terug.

VRIJUIT werkt samen met lokale, sociale welzijnsorganisaties zoals de Rap op stapkantoren, welzijnsschakels, buurtwerkingen, verenigingen waar armen het woord nemen...
Deze organisaties bepalen wie in aanmerking komt voor een tussenkomst en dienen ook aanvragen voor tussenkomsten in namens mensen met een beperkt inkomen.

Je kan dus niet zelf bij VRIJUIT aankloppen. Bovendien komt VRIJUIT niet enkel tussen in deelnameprijs van activiteiten maar neemt ook praktische kosten op zich zoals een babysit, vervoersonkosten, reservatiekosten, verzekering,…

Wil je graag deelnemen aan activiteiten uit het aanbod van VRIJUIT (Ons aanbod | Vrijuit) of wil je graag deelnemen aan een andere activiteit en denk je recht te hebben op een tussenkomst?
Contacteer het Rap op stapkantoor in Mol of Balen, het CAW of een welzijnsschakel. Zij helpen je graag verder.