Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Informatiefiches

Het project

Het project "Laat je tanden zien" werkte binnen het Huis van het Kind Baldemore rond sensibilisering en toegankelijkheid van tandzorg. Focus hierbij lag op jonge kinderen en hun gezin. Vanuit dit project kregen we meer kinderen naar de tandarts en zetten we het hele gezin aan het poetsen. En dit alles met aandacht voor gezonde voeding en het mentale welzijn.

Informatiefiches

Het project ‘Laat je tanden zien’ stelt met trots drie handige fiches met basisadviezen over optimale mond- en tandzorg voor. Er is gezorgd voor zowel een Engelstalige als Arabische versie!

Er zijn drie onderwerpen: een bezoek aan de tandarts, tandenpoetsen en gezonde voeding. Ze vormen samen een leerrijk geheel en brengen de informatie op een toegankelijke manier. De fiches zijn ontwikkeld op maat van ouders met kinderen, maar zijn evenzeer bruikbaar voor een ruimere doelgroep.

Je kan er mee aan de slag in meerdere settings. Professionelen, vrijwilligers, ouders, leraren , artsen, verpleegkundigen , …. kunnen het als handvat gebruiken. De drempel om zelf het onderwerp aan te halen, zal verlagen. Je moet deze fiches heus niet bij jezelf houden, deel ze gerust uit.

Bestellen

We beschikken over een grote voorraad afgewerkte versies. Deze exemplaren zijn gedrukt op mooi en stevig papier, ter verdeling alsook hergebruik. Heb je hiervoor interesse? Geef een seintje op 014/33.15.81 of mail het aantal exemplaren en je gegevens door naar huisvanhetkind@gemeentemol.com

Downloaden

Je kan de informatiefiches ook hier downloaden!