Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Interessante Podcasts

Podcasts zijn nu hip en trendy en kunnen over allerlei thema's gaan die te maken hebben met opvoeden en opgroeien van kinderen.

Een podcast kan je beluisteren op je tablet, laptop of smartphone, waar en wanneer je wil. 

1) Groeimee.be Podcast

Experten zijn aan het woord over verschillende opvoedingsthema's, zoals scheiding, zindelijkheid, ouderschap, pesten, mediaopvoeding, etc.

2) Ik tel tot drie

Deze podcast is van Zitdazo vzw en ze ondersteunen ouders bij het ouderschap en de opvoeding van hun kinderen. Thema's die besproken worden: wanneer ben ik goed-genoeg ouder?, Als je kindje sterft, Leven in corona-tijden, etc.

3) Werk en leven

Anouck en Kelly maken podcasts over het evenwicht tussen werk en het (gezins)leven. Thema's zijn ochtendroutines, zelfzorg, ploetermoeders, druk van perfect ouderschap etc.

4) Radio Mama

Kristien Wollants praat over verschillende onderwerpen en nodigt elke keer een gast uit die expert is in het onderwerp. Leuke verhalen over huilbaby's, verbindend spelen, voeding, hechting, mild ouderschap, etc.

5) Podnataal

Deze podcast is bedoeld voor toekomstige ouders. In het eerste seizoen gaat het over de zwangerschap en in seizoen 2 en 3 gaat het over bevallingsverhalen. Zowel bekende als onbekende vrouwen vertellen hier hun ervaringen.

6) Studio Vaderklap

Dit is een platform voor vaders en ze vertellen hoe het is om vader te worden en te zijn. Ze vertellen hun verhaal aan het kampvuur of bij een kop koffie. 

Meer podcasts ontdekken? 

Kijk dan op https://www.groeimee.be/podcasts-over-opvoeden-en-opgroeien