Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Laat je tanden zien

Laat je tanden zien werkt binnen het Huis van het Kind Baldemore rond sensibilisering en toegankelijkheid van tandzorg. Focus hierbij ligt op jonge kinderen en hun gezin.

Vanuit dit project willen we meer kinderen naar de tandarts krijgen en het hele gezin aan het poetsen zetten. Bij kinderen in ontwikkeling wordt het belang van een gezond gebit vaak onderschat. Een gezond gebit draagt nochtans in belangrijke mate bij tot de algemene gezondheid en het mentale welbevinden.

Om dit te verwezenlijken:

  • Zetten we informatiecampagnes op
  • Gaan we in zee met scholen en kinderopvang baby's en peuters
  • Werken we samen met allerhande partners zoals vb. tandartsen, welzijnsorganisaties, OCMW’s, mutualiteiten 
  • Streven we naar meer transparantie wat betreft de betaalbaarheid van deze zorg
  • Proberen we tegemoet te komen aan noden in onze regio
  • Werken we met gezinscoaches die gezinnen met kinderen kunnen ondersteunen

Dit alles met aandacht voor gezonde voeding en het mentale welzijn.

Vanaf het eerste tandje is er werk aan de winkel!

Meer informatie: huisvanhetkind@gemeentemol.be

 

Informatiefiches 

Het project ‘Laat je tanden zien’ stelt met trots drie handige fiches met basisadviezen over optimale mond- en tandzorg voor. Er is gezorgd voor zowel een Engelstalige als Arabische versie!

Er zijn drie onderwerpen: een bezoek aan de tandarts, tandenpoetsen en gezonde voeding. Ze vormen samen een leerrijk geheel en brengen de informatie op een toegankelijke manier. De fiches zijn ontwikkeld op maat van ouders met kinderen, maar zijn evenzeer bruikbaar voor een ruimere doelgroep.

Je kan er mee aan de slag in meerdere settings. Professionelen, vrijwilligers, ouders, leraren , artsen, verpleegkundigen , …. kunnen het als handvat gebruiken. De drempel om zelf het onderwerp aan te halen, zal verlagen. Je moet deze fiches heus niet bij jezelf houden, deel ze gerust uit.

Je kan de fiches onderaan deze pagina downloaden.

 

Bestel onze fiches!

We beschikken over een grote voorraad afgewerkte versies. Deze exemplaren zijn gedrukt op mooi en stevig papier, ter verdeling alsook hergebruik. Heb je hiervoor interesse? Geef een seintje op 014/33.15.81 of mail het aantal exemplaren en je gegevens door naar huisvanhetkind@gemeentemol.be