Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) De Zeshoek

CIG De Zeshoek biedt twee begeleidingsvormen aan: thuisbegeleiding en residentiële gezinsbegeleiding voor zwangeren, of (tiener)ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar.

De thuisbegeleiding gebeurt in de thuissituaties. De thuisbegeleider komt 1 keer per week op huisbezoek. De begeleiding is integraal wat wil zeggen dat er wordt gewerkt aan opvoedingsproblemen, relationele, huishoudelijke, individuele en sociale problemen.

Bij een residentiële opname verblijft het gezin enkele maanden op een appartement. De begeleiding richt zich op het vergroten van de zelfstandigheid van de ouders op vlak van opvoeding, verzorging, financiën, administratie, huishouden, opbouwen van netwerk, ... Er is een kinderopvang voor als de ouder afwezig is of ter ondersteuning als de draaglast te hoog is.

 

Kostprijs

De thuisbegeleiding is gratis, de verblijfskost van een residentiële begeleiding wordt bepaald aan de hand van het inkomen.

 

Aanmelding

De thuisbegeleiding is rechtstreeks toegankelijk, voor een residentiële gezinsopname moet je via de toegangspoort (dit kan enkel na doorverwijzing).

 

Wachtlijst

Er is een wachtlijst. Voor de module verblijf dient men zich via de toegangspoort aan te melden (A-document), voor de module contextbegeleiding is er een variërende wachtlijst van enkele maanden.