Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen

Het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) is een organisatie waar je terecht kan met al je welzijns- of hulpvragen. Enkele voorbeelden:

  • je voelt je niet goed in je vel;
  • je wordt overspoeld door alles wat op je afkomt;
  • je hebt een vraag over de opvoeding van je kinderen, je relatie of de beëindiging van je relatie;
  • er is geweld in je gezin of relatie;
  • jij of iemand uit je omgeving is slachtoffer van een misdrijf, een schokkende gebeurtenis of verkeersongeval;
  • je bent dakloos of dreigt dakloos te worden;
  • je partner verblijft in de gevangenis;
  • je bent een vluchteling en hebt een vraag over je verblijf in België.

Met al deze vragen kan je gratis bij het CAW terecht. Jongeren van 12 tot en met 25 jaar kunnen terecht in het jongerenonthaal van het CAW. We helpen je rechtstreeks verder of zoeken met jou naar de geschikte dienst die je kan verder helpen.

Openingsuren

Telefonisch bereikbaar: iedere werkdag van 9.00 - 12.00 u.
Je kan ook zonder afspraak langskomen op het spreekuur op woensdagvoormiddag van 9.00-12.00u

Kostprijs

Gratis.

Aanmelding

Op woensdag kan je zonder afspraak langskomen op het spreekuur in Mol van 9.00 - 12.00 u. We raden wel aan om indien mogelijk telefonisch of via e-mail een afspraak te maken. Op het spreekuur kan een hulpverlener immers maar beperkt tijd maken, afhankelijk van de drukte.

Ook een professionele kan iemand aanmelden op dezelfde manier als een cliënt dat doet. We proberen wel steeds om de cliënt aan te moedigen om zelf contact met ons op te nemen.

Wachtlijst

Er is geen wachtlijst. Door drukte kan het wel zijn dat nieuwe cliënten even moeten wachten op hun eerste afspraak. We proberen dit steeds te beperken tot een drietal weken. Indien de wachttijd in Mol te lang is en je in staat bent om je te verplaatsen, is het ook mogelijk om een afspraak te plannen op één van onze andere locaties. Dit kan in Herentals, Turnhout of Geel. Indien de hulpvraag dringend is, kan je langskomen op het spreekuur in Mol op woensdag. Ook op de locaties in Herentals (maandag, dinsdag en vrijdag) en Turnhout (woensdag) is er een spreekuur voorzien.