Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Infolijn Islam

De infolijn biedt in eerste instantie vraagverheldering, informatie en ondersteuning om hierna gericht te kunnen doorverwijzen naar de geschikte hulpverlening.

De voornaamste doelgroep zijn jongeren op zoek naar hun islamitische identiteit. De infolijn wil jongeren ondersteunen in hun zoektocht om zo te vermijden dat ze in handen vallen van extremistische groeperingen.

Een tweede groep zijn ouders of kennissen/vrienden van jongeren die aan het radicaliseren zijn; zij hebben mogelijk behoefte aan theologische argumenten om tijdens gesprekken terug te kunnen vallen op correcte informatie.

Tot slot kunnen ook hulpverleners (met of zonder moslimachtergrond) via de lijn ondersteuning krijgen rond het theologische aspect, om dit te kunnen toepassen binnen hun werkdomein.

De infolijn is bereikbaar via het groene nummer 0800 200 98, elke weekdag van 9.30 - 12.00 u. De dienst is daarnaast online bereikbaar via infolijn.islam@embnet.be.

Deze infolijn werd opgericht in het kader van het actieplan ter preventie van radicaliseringsprocessen die kunnen leiden tot extremisme en terrorisme, in een samenwerking tussen het Executief van de Moslims van België en de Vlaamse Regering.