Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Vierdewereldwerking Ons Huis

Vierdewereldwerking Ons Huis is een erkende vereniging waar armen het woord nemen. Wij brengen mensen in armoede uit Mol, Balen, Retie en Dessel samen. Dit doen we door het organiseren van wekelijkse bijeenkomsten zoals hobbyclub, naailessen, Nederlandse, Franse en Engelse les. Maar er worden ook computerlessen en kooklessen gegeven. Zo proberen we mensen die het moeilijk hebben sterker te maken.

Naast de activiteiten vergaderen we ook 2 keer per maand. Op de Open Werkgroep is iedereen welkom en wordt meestal ook een spreker uitgenodigd. In het verleden nodigden we al een deurwaarder uit, een medewerker van het OCMW, iemand van de huurdersbond of van het IOK over afval sorteren. Zo krijgen de deelnemers onmiddellijk de juiste informatie, kunnen ze hun vragen stellen en bovenal werkt dit zéér drempelverlagend.

Volwassenen kunnen op donderdagvoormiddag terecht bij een eerstelijnspsychologe. Deze dienstverlening is gratis voor bezoekers van Ons Huis; je moet wel een afspraak maken.
Voor de jongeren is er op dinsdagavond socio-emotionele begeleiding. Deze dienstverlening is gratis voor bezoekers van Ons Huis; je moet wel op een afspraak maken.

Op woensdagvoormiddag is het tweedehandskledingwinkeltje geopend waar houders van een regionale vrijetijdspas aan zeer democratische prijzen kledij kunnen komen kopen. Het winkeltje is niet open tijdens schoolvakanties.

Daarnaast werken we vooral structureel. Door de ervaringen, bevindingen van mensen in armoede proberen we iets te wijzigen aan het beleid. Niet alleen in Mol maar ook in de Kempen of op Vlaams niveau samen met de andere verenigingen waar armen het woord nemen.

 

Openingsuren

Maandag t.e.m. donderdag.

 

Kostprijs

Gratis.

 

Aanmelding

Maak een afspraak telefonisch of per mail voor een kennismakingsgesprek.

 

Wachtlijst

Er is geen wachtlijst.