Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Centrum voor Basiseducatie Kempen

Het Centrum voor Basiseducatie Kempen is een school voor laaggeschoolde of ongeschoolde volwassenen. Je kan er terecht voor cursussen waar je van alles kan leren over werken met computer, tablet, internet, rekenen, lezen en schrijven. Je kan er je ook voorbereiden op het theoretische examen rijbewijs, leren hoe je goed kan budgetteren, hoe je beter kan opkomen voor jezelf, kaartlezen en het openbaar vervoer gebruiken. Je kan er hulp krijgen als je één of andere opleiding volgt, als je voor je werk nieuwe dingen moet leren, enz … Laaggeschoolde anderstaligen kunnen er ook terecht om Nederlands te leren.

Het project Moeder-Taal is o.a. een ontmoetingsplaats voor anderstalige moeders en zwangere vrouwen, waar een vroedvrouw informatie en advies geeft over zwangerschap, bevalling, borstvoeding, moederzorg, gezondheid en opvoeding voor moeders met kinderen van -9 maanden tot 3 jaar.

Het Centrum voor Basiseducatie geeft op vraag van lagere scholen een cursus voor ouders in de school waar alle thema's rond het schoolse aan bod komen: huiswerk maken, pesten, spijbelen, faalangst, moeilijkheden met lezen of schrijven, ...

Openingsuren

8.30 - 12.15 u. en 13.00 - 16.30 u.

Locatie in je buurt

Kollegestraat 21, 2440 Geel
014 58 41 91

Kostprijs

Gratis.

Aanmelding

Maak een afspraak.

Wachtlijst

Afhankelijk van de cursus kan er een wachtlijst zijn.