Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) De Merode

Als Centrum voor Integrale Gezinszorg zijn we deskundig in het begeleiden van jong kwetsbaar ouderschap, zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Vanuit CIG De Merode begeleiden we vooral gezinnen waar de ontwikkelingskansen, het welbevinden of de veiligheid van baby's, peuters en kleuters bedreigd zijn door risicofactoren bij de ouders of bij het kind. De problemen situeren zich in de opvoedingscontext en in de individuele, familiale of maatschappelijke context.

Onze begeleiding kan mobiel of residentieel (we kunnen een gans gezin opnemen) zijn. We zetten specifiek in op gezondheidszorg, positieve gehechtheid en de ontwikkeling van het kind.

CIG De Merode bestaat uit vier afdelingen: de mobiele gezinswerking, de tienermoederwerking, de kinderwerking en de residentiële gezinswerking. De ondersteuning en begeleiding bevatten telkens volgende domeinen: materiële en immateriële zorg, gezondheidszorg, kindbegeleiding, ouderbegeleiding en contextbegeleiding.

 

Openingsuren

Maandag t.e.m. donderdag van 9.00 - 17.00 u te bereiken via mail en telefoon.

 

Kostprijs

De mobiele begeleiding is gratis.
De verblijfsmodule is wel betalend.

 

Aanmelding

De mobiele gezinswerking en de residentiële gezinswerking (verblijf) voor zwangere meerderjarige ouders (zonder andere kinderen) zijn rechtstreeks toegankelijk. De cliënt of verwijzer kan hiervoor rechtstreeks aanmelden door telefonisch contact op te nemen met de instroomcoördinator. Een verwijzer kan voor de mobiele gezinswerking aanmelden via het indicatiestellingsformulier op onze website.

Het aanbod van de tienermoederwerking en van de residentiële gezinswerking voor meerderjarige ouders met kinderen is niet rechtstreeks toegankelijk, dit moet steeds via een verwijzer en de intersectorale toegangspoort. Per gezin moet er een A-document zijn via de intersectorale toegangspoort. Meer info is te verkrijgen bij de instroomcoördinator.

 

Wachtlijst

Per module hebben we een wachtlijst. Meer info vind je op de website (www.terloke.be/gezinsondersteuning) of bij de instroomcoördinator.