Gemeente Huis van het Kind regio Balen-Dessel-Mol-Retie

Rap op Stap

Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperking. Niet enkel personen met een financiële beperking zijn welkom. Ook zij die wat extra zorg nodig hebben kunnen terecht bij Rap op stap. 

De professionele of vrijwillige medewerkers van een Rap op Stapkantoor helpen iedereen met een klein budget of extra ondersteuningsnood aan een leuke uitstap. Je kan zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten boeken. Bovendien helpen de medewerkers je met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het zoeken naar geschikt vervoer.

Voor wie?

Iedereen is welkom in ons Rap op stap kantoor. Als je een verhoogde tegemoetkoming hebt, kan er een goedkoper tarief toegepast worden. Ook personen met een beperking kunnen een ruim aanbod bij ons terugvinden.

Kostprijs?

Het advies van het Rap op stapkantoor is gratis.

Hoe aanvragen?

Gemeente Mol: Je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon binnen. Ons kantoor is elke donderdag open van 16 tot 18 uur. Je vindt ons in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. rapopstap@gemeentemol.be, 014 33 06 93

Gemeente Balen: Vrijetijdscentrum de Kruierie, Muzieklokaal 1, Bevrijdingsstraat 1, 2490 Balen. Openingsuren: woensdagnamiddag van 15u-17u en laatste woensdag van de maand van 17u30-19u30.